Pengikut

Selasa, 30 Julai 2013

journey to jb-singapore 26-28/7/13

it's a must bila tiba ramadhan untuk kami anak beranak balik ke jb sebab my love nak menziarahi kubur arwah isteri dan arwah anaknya. kesian bila melihat muka my love dan anak2 yang kehilangan their love ones sobsobsob.

tapi umi tak kisah sebab umi tau erti kehilangan. bila mati kita tau kuburnya di mana tapi yang hilang entah ke mana tanpa kubur tu lagi sedih uwaaaaa.

ok as usual kalau balik jb even my hubby tu ada 3 bijik rumah kat sana tapi semuanya disewakan so merempatlah kami anak beranak kat hotel yang berdekatan. kali ni kami pilih lak m suites hotel yang facing selat tebrau tu. best gak stay kat situ sebab dekat sangat dengan gerai ikan bakar kat sungai chat tu yang menjadi feveret kami kalau ke sana or to be more specific gerai tu namanya tip top. ha memang tip top lah ikan bakarnya.

jumaat - 26.7.2013


sesampai je kat skudai terus call colleague yang keje kat branch johor iaitu piza untuk mengambil sedikit maruku dari dia. piza ni memang tokei roti la biskut la fuhhhh terliur kalau tengok dia upload picture kat fb.

lepas check-in rehat segala bagai tu kami bergerak ke kubur. then it a must for my love untuk jumpa share partner dia hehehe sape lagi kalau bukan abg salleh tu. kebetulan pulak di bulan puasa ni abg salleh bukak booth depan restoran dia fulamak banyaknya lauk dan jeng3.....nasik ambeng pun ada. wah tekak umi ni dah jadi tekak orang selatan gitu hahaha of courselah sebab kawin pun dengan orang sana kan. tengok my love duk rancang sembang macam tak reti nak stop so aku mintak izin nak ke bazar ramadhan bandar baru uda untuk membeli juadah tradisi johor sebelum berbuka puasa di restoran abg salleh. opppsss umi tak berani drive kat jb ni so elin la yang menjadi drivernya.


dah siap makan kami bergerak pula ke plaza angsana. wah kat sini macam one stop centrelah, semua ada. shopping le apa lagi. kain baju kuih raya part of it beli kat sini. kata suami ku kuih raya kat sini sedap ha memang punnnnnnn. tema raya kami tahun ni ialah merah tau ok....i like. nina n raisha same pattern gitu. wah so comel la anak2 umi kannnnnn.

ok badan dah penat so jom balik hotel zzzzzzzzz

sabtu - 27.7.2013


lepas bersahur di hotel, zzzz kejap then semua bersiap nak ke singapore. my love drive. pergi money changer dulu then masuk ke lane imigresen msia. wah kat sini smooth je. lepas tu masa nak sampai ke imigresen singapore, my love terpaksa stop untuk membeli pass parking gitu kut. ha kat sini hazab bermula. sebabnya pegawai tu check roadtax tengok2 ya ampun road tax expired bulan 6 dulu. cik hitam tu 24 jam duk dengan umi so rasa bersalah pun ada sebab tak buat reminder untuk renew road tax tapi nasib baiklah suami ku tak membebel.



kata pegawai imigresen tu kami kena patah balik, tak boleh masuk singapore so merasalah jugak diescort sampai ke pagar sempadan tu hehehehe apa nak buat. masa ni mood dah tak de tapi my love sabarkan katanya dia dah call kawannya pinjam kereta. park kereta kat hotel then naik nissan teana ke singapore semula. kalau ikutkan umi malas dah nak ke sana tapi my love kata dah alang2 buat passport semua so ikut je lah.


ha kat sini raisha buat hal tau. sebabnya dia takut nak berjalan hah ni mesti takut tengok crowd ramai kut so kerjanya berdukung je lah. my love ada ambik dia tapi sekejap je then dia suruh umi dukung semula. adoi badan tu dah le kus semangat end up abis lenguh kedua2 lengan umi ni.


oleh kerana dah kesuntukan masa, so tak sempatlah nak ke universal studio spore, tempat patung singa tu dan hotel yang ada floating swimming pool tu. kami cuma ke orchard road n geylang je. bukak puasa kat sana, shopping sikit2 dan balik johor singgah makan ikan bakar kat sungai chat.





emmm tapi kan tapi kannnn orang spore jangan marah umi eh sebabnya umi rasa selain daripada tarikan tu bagi umi biasa2 je lah spore tu. kalau suruh pergi sekali lagi memang umi tak pergi dah.

ahad - 28.7.2013
jom balik kuantan. memula plan nak drop by kat johor premium outlet tu tapi semua macam dah tak de mood so balik terus la eh. 

 





2 ulasan:

Kay Azhar berkata...

Dah ke Johor singgalah ke Segamat ngan Muo. Bila lagi nak kasi ubah geografi peta semenanjung tu. Hahaha. :D

illaieylla berkata...

akak mmg ikut route kuantan-segamat-jb pun ari tu tapi ye lah dgn rakyat ramai ni payah nak stop. lagi pun kejar masa bnyk hal yg perlu disettle kat jb tu. next time eh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails