Pengikut

Sabtu, 1 September 2012

nasi dagang ala illa sempena hari kemerdekaan ke55

tengok le bekas kuah tu bersememeh sekali....sebab tu en hubby selalu bising
hehehe keje sape lagi kalau bukan keje anak2


amboi panjangnya tajuk hehehe saja wat gempak. ari bila ntah hubby diskas kata nak buat open house 1/9 tapinya tak jadi sebab banyak kenduri nak kena attend so i've decided to cook it masa cuti merdeka tu lah. 

actually umi dah masak nasik dagang ni a few times gak le. and learned from previous experience that kuah or gulai ikan tongkol tu akan menjadi lagi sedap bila dibiarkan semalaman iaitu malam ni rebus, lepas tu buat gulainya. esok pagi time nak makan tu panaskan je. so benda2 tu akan mesra orang kata kannnnn.

tapi tapi kannnnnnnnn umi terlupa nak cari daun pisang untuk buat alas mengukus so plan tukar guna rice cooker. dan hasilnya....nasik tak berapa nak menjadi. hehehe tapi ok lah setakat makan anak beranak kan, kalau nak bagi kat orang segan lak.

biasalah umi ni kalau masak apa2 mesti akan dilebihkan andddddddddd hahahah guess what... menu tu lah jadi sarapan n menu tu gak le jadi makan tengahari hehehe. eh ok apa, save bajet kannnn (kedekut tul lah...ala sekali sekala je wat gini)



Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails