Pengikut

Sabtu, 29 November 2008

Makan malam bersama Abg RAM & keluarga

Alhamdulillah, selama beberapa tahun kebelakangan ini aku telah mjadi peminat hasil karya novelis thriller no. 1 Msia iaitu Abg Ramlee Awang Murshid. Bnyk novel karyanya yg telah ku baca, samada beli sendiri or pinjam dr adik2. Emmm mbaca, memikir n cuba menyelami setiap watak yg ada di dlmnye tp kalau ditny yg mana paling bkesan aku akan ckp watak Laksamana Sunan yg paling best.



Dan jgn mrh, bahawa aku sgt jeles dgn Sang Ratu n Haryani kerana mereka berkesempatan utk mdampingi lelaki pujaan ku itu uwaaaaaaa jelesnye. Mmg trilogi BP, CSR & HSP yg digarap oleh Abg RAM amat berkesan di hati semua org termasuklah aku. Dan dr adik ku jugalah iaitu Alias, aku mengenali google RAMFC dan blog tersebut. Bmula dr situlah aku mula melayari blog yg mmudahkan aku utk mengetahui pkembangan tkini mengenai penulisan Abg RAM. Disamping itu, jalinan ukhwah telah terjalin sesama ahli wlpun hny bertemu di alam maya shj. Dan setakat hari ni hny beberapa org aku telah temui spt Cik Pengasas RAMFC iaitu Elle, Anim, Sueonn dan org Ktn sendiri iaitu Tunteja.

Dan kemuncaknya ialah pd 29.11.2008, AJK Phg dpt berjumpa sendiri dgn Abg RAM. Aku, Kak Lily dan Teja telah menunggu Abg RAM n family di lobi Hotel Vistana pd pukul 8pm. Dan kami telah berkonvoi ke Restoran Phuket utk menikmati makan mlm yg relax dan santai. Tmpt yg dipilih ini pun kerana sblm tu Abg RAM telah menelefon ku utk mcari tmpt mkn yg berkonsep mcm tu n ikan bakar adalah menu utama. Terkejut dgn panggilan telefon tersebut aku pun terus mberitahu kpd Tunteja yg Abg RAM sekeluarga akan berada di Ktn........ rupanya Tunteja lg lah terkejut n kami nervous sbnrnya hehehe. Ye lah sape x terkejut, kalau penulisnya dah berada di dpn mata kan.

Emmm kalian semua tatapilah gmbr2 yg smpt di snap mlm td. Oh x lupa jugak, makan mlm td turut disertai oleh Timbalan Presiden kita iaitu Akimsensei yg kebetulan berada di Ktn kerana mhadiri reunion Palapesnya.










Inilah Abg RAM n Kak Dayang, isteri tercinta beliau yg sgt cantik. Peramah sgt. Maaf ye Abg RAM n Kak Dayang kalau pd mulanya aku ingatkan kalian ber2 tidak dpt menerima kehadiran kami...... ye lah kami ni siapakan...... hny lah peminat hasil karya beliau. Sungguh x sangka yg mereka ber2 blh duduk bergurau senda n berbincang mcm dah lama kenal.




Yg kecik ni ialah permata hati Abg RAM n Kak Dayang iaitu Aizuddin n yg sorg lg tu ialah adik kpd Abg RAM yg bnama Azlan.



Mcm biasa....... bila dah ada penulis emmm mstlah ada sesi autograf kat novel yg mjd milik kami. Aku hny mbawa novel tkini (wlpun novel tkini Personal Justice blm beli lg n x sampai lg kat Popular Book Ktn) spt HSP kepunyaanku, Ali n adik ipar ku. Yg x disangka ialah Tun Teja mbawa kesemua novel Abg RAM...... eeeeeee jelesnya, kalau tau aku bwk semua uwaaaa.



Sesi bgmbr slps makan........ sori, x smpt nak snap gmbr masa mkn hehehe. Semua tunjuk muka kekenyangan. Jeng3 yg baju merah tu lah Tunteja (sori ek, ni utk tatapan umum ye Teja). Yg mbelakangkan kamera ni ialah kwn Akim.




Hehehe kat blkg pun jd gak nak bgmbr.





Bgmbr sblm bpisah. Terima kasih kpd Abg RAM sekeluarga krn sudi mbelanja mkn mlm. Budi baik kalian sekeluarga x akan kami lupakan.
P/S : Sehingga ke hari ini aku masih lg x pcaya yg aku dpt bjumpa dgn penulis pujaan ramai n aku antara segelintir di antara mereka di luar sana yg mgemari hasil karya beliau hehehehe x caya ni























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































5 ulasan:

fyena berkata...

jeles nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......ehem ehem....akak...sempat berkenalan dengan azlan ke....ehem ehem...( gatal plak tekak )

nizah85 berkata...

hehehehe...
pinat!!!!!!!
aku poon jeles!!!
ehem,ehem..
nak tanye abg ram lah..
ape tujuan bawak adiknye tuh????
ehem..ehem..ehem....

fecca berkata...

yuuhhhuuu~~
en. azlan neh adik abg RAM kew??
owh... k.elle & k.illa kne speku... speku... copat!!..
ahahahaha~~
:)>-

Sabiah berkata...

bestnye kak illa...bestnye...

ish2 bestnye...

dapat jumpa abg ram
dapat jumpa adik abg ram(ehem2)
dapat jumpa akim
dapat makan free!!!!!!!!!!!!!!!

bestnye
(tiba2 mood jeles kuar)

illaieylla berkata...

alahai korg x yah la jeles.
tgu la esok lusa turn korg lak duk semeja dgn abg ram n family.

ehem3 ke ada yg berkenan dgn azlan tu, ckp je blh akak tlg adjust hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails