Pengikut

Khamis, 17 Mac 2011

sian....org pandang dari jauh je ye

iklan dulu. sebelum aku citer pasal pengalaman ke cameron highland....jom baca entry aku pasal sorang kawan lama ni. citer ni terjadi masa kitaorang nak ke cameron highland pada pagi rabu 9/3/2011.

kat kuantan ni ada 1 restoran yang menjadi feveret untuk sesapa yang nak travel akan drop by kat situ, namanya restoran zaman (bg promotion free ni....errrr boleh claim ke tokey hehehe). baik masa bujang or dah kawin sekali pun kitaorang akan singgah kat situ. jadinyaaaaaaaaaaaa pg rabu tu masa kitaorang breakfast rupa2nya ada orang duk spy on us. aku pun tak tau nape tapi instinct aku terasa macam ada orang duk tengok je. and omg....mmg betul lah tu. rupa2nya kawan lama aku duk breakfast kat situ gak. melalui pm kat fb dia kata sempat lagi tu dia lalu depan aku beli paper, siap puji encik polis ku hensem la (suka la hubby ku tau ni....eh dah bagi tau ari tu dia sengih je). tp dia mungkin le terkejut dgn 'pengembangan' diri ku ni kan hahahaha agaknya itu yang buat dia tak tegur aku sampai sudah. elleh dia pun 'mengembang' gak kwang3 jadi jgn salahkan aku kalau tak perasan dia kan.

rasa cam hampeh je kalau orang tak tegur kita kan. for info., aku dah terpisah lama dgn kawan sekolah rendah ni sebab dia ikut ayah dia berpindah ke felda lain. well....kitaorang kan anak pegawai felda so berpindah randah la ke mana2 je kalau order keluar. kalau tak silap masa tu aku darjah 4 dan dia darjah 5 so boleh imagine berapa puluh tahun dah tak jumpa kan. nama kwn lama tu tut tut tut oiiiiiiiiiiiiiiiiiii geram sgt ni tau. tp sedih gak le sbb orang tak sudi nak tegur kita. kata hubby ku dia sporting je setakat nak bertegur sapa tu kan.

tapi aku pun ye lah setakat tengok muka dia kat fb je so mana le nak ingat kalau jumpa in real kan. tapi kalau ikutnya unfair pun ada sebab dia kenal aku tapi aku tak kenal dia. jadi moral of the story....kengkawan lama sila tegur aku wokeh

2 ulasan:

meerock@aqeel berkata...

as salam...
ooo...teruknya makcik..siap enterprame nama lg..apa la..bukan xnak tegur,tp takut kena tangkap kt abg polis tu sbb kaco bini org,sbb bini org tu pun xkenal muka ambo nih..sbb tu bila lalu depan pun,wat dek aje..hehehehe..
anyway makan kat zaman restoran memang best....nasi lemak sedappppp.....sape2 nk ke kuantan,singgah la kat zaman kat gambang..depan tudm..

illaieylla berkata...

wsalam pokcik....
alah dah delete le nama awak tu...takut kang kena akta apa lak hahaha. namanya pun tegur bkn nak kacau apa kan...so apa nak takutnya.

elleh dah mmg kita x kenal awak le.

jom3 g mkn kat restoran zaman tp bila nmpk kengkawan lama jgn tegur ek kwang3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails